Psihiatrie


  Psihiatria se ocupă cu diagnosticarea şi tratamentul bolilor psihice şi ale tulburărilor de personalitate. Aceste afecţiuni apar din cauza unei predispoziţii, consecutiv unei traume psiho-emoţionale sau  prin acţiunea concurentă a acestor doi factori.

Stresul este un lucru subînteles în activităţile pe care le avem , în familie, la şcoală sau la serviciu şi multi dintre noi nu suntem afectaţi de acesta într-o manieră în care sa ne atragă atenţia. Însă sunt, de asemenea, multe persoane care resimt stresul într-o manieră disproporţionată şi aceste persoane sunt la risc pentru a dezvolta diferite tipuri de afecţiuni psihice care le afectează atât pe ele cât şi pe cei cu care vin în contact.

La aceasta se adaugă şi consumul de substanţe psihoactive (alcool, droguri), care predispun şi ele la aparitia tulburărilor psihice. În acest context, de multe ori este necesară consultarea unui medic psihiatru care să consilieze pacientul în ceea ce priveste măsurile care trebuie luate astfel încât ehilibrul psiho-emotional să se restabilească sau să se apropie cât mai mult de normal.